Hur kan du och dina kollegor på skolan konkret skapa förändring och vinna? Du är inbjuden till organiseringskursen Organizing for Power (online)

8 februari – 15 mars genomförs den 6 veckor långa onlinekursen Organizing for Power – Core Fundamentals som utbildar organisatörer i hela världen som vill vinna segrar genom organisering.  

Anmäl dig här: https://www.zetk.in/o/433/surveys/846

Vem riktar sig programmet till?

Till dig som vill se en skola för eleverna och inte riskkapitalistbolag eller kommuner som ständig skär ner. Till dig som är aktiv i facket eller dig som vill hitta sätt att engagera dig mot alla fel du ser i dagens skolan. Till dig som vill hitta fler personer att ta tillbaka skolan med!

Kursen hålls tillsammans med andra personer som vill se förändring på deras arbetsplatser (sjukhus, industrier, byggarbetsplatser, kontor) eller i deras hyreshus. Detta är en unik möjlighet att dela erfarenheter om konkret förändring och metoder som fungerar!

Hur fungerar det praktiskt? 

Kursen är global och det har deltagit organiserare från över 70 länder och kursen simultantolkas till flera språk. Vi kommer vara en grupp från Sverige som går kursen tillsammans. 

Kursen är 6 veckor lång och hålls mellan 8 februari – 15 mars. Vi ses onsdagar (8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3) mellan 18.00-20.00 och söndagar (12/2, 19/2, 26/2, 5/3, 12/3) i 1,5 timme (vi ser vilken tid som passar oss bäst –  skriv dina önskemål i anmälan). 

Alla träffar hålls online. 

Kursen är gratis men det är viktigt att du kan lägga tid på träffarna. 

Huvudlärare är organiseraren Jane McAlevey som bland annat skrivit böckerna No Shortcuts, Raising Expectations and Raising Hell och länge organiserat på sjukhus. 

I Sverige samarbetar Skolaktionen, Arbetarfilmfestivalen // Nordic Labour Film Festival och Zetkin Foundation kring kursen. Kursen är möjlig att hållas gratis tack vare stöd från Rosa Luxemburg stiftelsen i Tyskland. 

Ansök om din plats senast 25 januari

Nästa omgång av kursen startar redan i februari och vi samlar in anmälningar till och med den 25 januari. Så kolla dina möjligheter nu direkt. 

Vi har ett begränsat antal platser. Du ansöker om att få en av platserna i programmet genom att fylla in den digitala ansökan här: https://www.zetk.in/o/433/surveys/846

Vi antar löpande under ansökningstiden.

______________

Läs mer om programmet här: https://www.rosalux.de/en/o4p