Välkommen på Skolträff – tre dagars organisering och utbildning för att ta tillbaka skolan

Det är dags för dig i skolans värld att organisera, våga vara obekväm och uppnå verklig förändring, för en skola, du, dina kollegor, elever, föräldrar och samhället behöver och förtjänar. 

Kom till Arbetarfilmfestivalen // Nordic Labour Film Festival, den 4-6 november i Malmö och delta i en för Sverige helt unik plats med kondenserad kunskap och många års samlad erfarenhet av organisering. För en skola dina elever förtjänar.

Vi; lärare, städare, kuratorer, vaktmästare, elevassistenter, barnskötare, bespisningspersonal, fritidspedagoger och före detta skolpersonal ses under festivalen för att planera hur vi skapar en ny skola. 

Kom och träffa Jia Lee, organiserare aktiv under lärarstrejkvågen i USA, “Orangea tröjorna” som kämpade mot sina överordnade som försökte tysta dem, personerna bakom På våra bara knän i Sundsvall som fyllde torg och gator i protest mot nedskärningar, personer från amerikanska nätverket Labour Notes med flera. Du lär dig knep för att engagera dina kollegor. Du lär dig hur man går från apati till aktion och uppnår resultat. 

Anmäl dig här eller skriv till hej@skolaktionen.se
https://forms.gle/mP4JhCRt3YsfLr8Q9

– – – – – – – – –

Programmet

Programmet består dels av våra egna träffar, för oss som arbetar på skolor, och dels av programpunkter kring organisering som sker i det öppna programmet på festivalen. 

FREDAG: För er som kommer på fredagen så samlas vi vid 18.15 för att lyssna på festivalinvigningen, se den färdigklippta filmen om lärarstrejken i Los Angeles, följt av ett panelsamtal med skolpersonal från USA, Sverige (och förhoppningsvis Finland eller Norge) och lära känna varandra på Arbetarbaren. 

LÖRDAG: På lördagen startar vi med gemensam frukost och vår första organiseringsworkshop. Vi lär känna varandra och hör vad ni redan gör. Sen äter vi lunch ihop. Under eftermiddagen har vi vår andra organiseringsworkshop där vi lär oss vi engagera dina kollegor och bryter apatin. Lyssnar på när Lärarförbundet i Partille kämpar för Förskoleupproret och för att du ska kunna ha vilka kläder du vill i skolan. Följt av skolpersonalen i Sundsvall som fyllde torg och gator i protest mot nedskärningar. Hör på kämpande migrant- och prekära arbetare i London. För att sist landa med en dryck och dans under RåFILMs 20 års fest. 

SÖNDAG: Även på söndagen startar vi dagen med frukost och organiseringsworkshop. Vi praktiserar informationen vi fått under lördagen och hur vi har samtal som gör fler aktiva. Vi äter lunch ihop. Under eftermiddagen har vi sista workshopen kring hur vi kan bygga en rörelse och våra vägar framåt. Programmet för festivalen slutar vid 17. 

– – – – – – – – –

Alla som deltar i Skolträffen får ett festivalpass till Arbetarfilmfestivalen så allt är gratis under hela träffen. 

Festivalen bjuder även på frukost, lunch och lördagens middag. 

Mycket av helgruppsinnehållet är på engelska. I smågrupper kommer det vara både svenska och engelska. Om du skulle vilja ha stöd med att förstå engelskan, hör av dig i förväg så kommer vi försöka lösa det för dig och andra intresserade.

Om du inte har något bra boende kan du testa att skriva i denna gruppen: https://fb.me/e/2ki8CSJABdär vi försöker para ihop gäster med folk i Malmö. 

Läs mer om festivalen här: https://nlff.se/

Se facebook-event här: https://fb.me/e/3XPBjDqlA

Välkommen önskar Skolaktionen* i samarbete med Arbetarfilmfestivalen.

*Skolaktionen är en grupp engagerade personer som brinner för en bättre skola. Den här organiseringen välkomnar alla, fackligt organiserade och andra. Det viktiga är att du deltar, för utan dig och dina kollegor kommer förändring inte att ske. Men tillsammans är vi starka!

skolaktionen.se

hej@skolaktionen.se

Anmäl dig här:
https://forms.gle/mP4JhCRt3YsfLr8Q9